Metode de optimizare SEO si promovare site

Crearea unui magazin online va poate oferi multiple posibilitati in ceea ce priveste desfasurarea afacerii pe care o detineti, mai ales in cazul in care aceasta face parte din domeniul comertului. Insa inainte de a opta pentru un serviciu sau altul este nevoie sa cunoasteti anumite detalii importante, pentru ca totul pana la final sa iasa asa cum va doriti si sa fiti multumiti de ceea ce aveti. In primul rand trebuie sa fiti constienti de faptul ca aspectele cele mai importante sunt legate de calitatea si de complexitatea unei solutii in ceea ce priveste comertul electronic. Totodata este necesar sa va ganditi foarte serios si la bugetul pe care il veti aloca, si la timpul necesar pentru desfasurarea lucrarilor. De asemenea este important sa aveti si o strategie pe care sa o urmati pentru a ajunge acolo unde va doriti, iar atitudinea fata de magazinul online, si cei care il realizeaza trebuie sa fie asadar una potrivita.

Un magazin online, poate fi de asemenea gestionat foarte bine, si poate fi o alternativa mai eficienta decat in mediul real al afacerii. Spunem acest lucru deoarece un magazin online este deschis non stop si puteti avea un control mai eficient prin acumularea de informatii in timp real despre tot ceea ce se intampla cu vanzarea de produse si cu vizitatorii ce acceseaza site-ul . Un alt aspect cat se poate de important in ceea ce priveste magazinul online este ca acesta trebuie sa fie si optimizat corect si promovat pentru a atrage vizitatori interesati de produsele pe care le comercializati.

Pentru a optimiza cat mai corect un magazin online (daca nu doriti sa apelati la o agentie de publicitate) este recomadat sa se foloseasca descrieri unice pentru fiecare produs in parte, fotografii care sa contina atribut ALT, text pe prima pagina (minimum 500 de cuvinte) si optimizarea fiecarei pagini in parte (adaugare meta-title, meta-description). 

De asemenea, este recomandat sa creati harta site-ului (sitemap) pentru ca ulterior sa o puteti trimite direct la Google prin intermediul contului de Webmaster Tools.

Pentru a nu exista posibilitatea ca site-ul dumneavoastra sa fie penalizat in vreun fel, in urma update-urilor de algoritmi (Panda, Penguin, Hummingbird, etc) este recomandat sa nu faceti schimb de link-uri cu alte site-uri, sa nu cumparati link-uri pozitionate in footer sau sidebar pentru ca acestea sa nu fie interpretate drept SPAM si sa va asigurati ca link-urile sunt create pe site-uri .ro sau in limba romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *