Ecommerce-ul se poate dovedi o stiinta destul de complicata, dar, daca stii cum sa te ocupi de site-ul pe care-l administrezi, trebuie sa ai grija sa acoperi toate aspectele pentru a beneficia de toate bunatatile pe care ti le ofera aceasta stiinta. Ceea ce trebuie stiut inca de la inceput este cat de importanta este stiinta seo pentru ecommerce. Fara seo, nu prea ai cum sa faci, de altfel, ecommerce.

Din acest motiv, este bine de stiut care sunt acele platforme care ofera suport SEO suficient cat sa nu trebuiasca sa mai faceti voi mare lucru, dar si acelea construite simplu, pentru a va da mana mai larga atunci cand vine vorba despre customizare dupa bunul plac. Se stie ca mama si tatal nostru, si-anume gigantul Google, isi schimba mereu algoritmii prin care ne taxeaza sau ne propulseaza. De asta e bine sa va interesati bine inainte sa luati o decizie in ceea ce priveste platforma de ecommerce pe care alegeti sa o folositi.

Cum merge SEO mana in mana cu platformele de ecommerce

Haideti sa luam un exemplu util pentru cei ce citesc acum acest articol, ca sa intelegeti mai bine importanta SEO intr-o astfel de afacere. Sa spunem ca ai un magazin care vinde accesorii de telefon, si iti numesti unul dintre accesorii, accesoriu telefon. Posibilii tai clienti nu vor cauta niciodata „accesoriu telefon”, intrucat cine cauta accesorii, stie exact ceea ce cauta, si anume „husa telefon”, „handsfree telefon”, etc. Eventual va adauga in tag-ul lui de cautare si marca telefonului a carui accesoriu il doreste. Ceea ce trebuie sa faci tu este sa fii foarte specific in exprimare, atunci cand iti denumesti produsul dar si categoria. De asemenea, fotografiile de pe site trebuiesc si ele sa fie optimizate, astfel incat sa se regaseasca in descrierea si titlurile acesteia toate datele care ar putea sa duca la cautarile Google de rigoare.

Iata numai un exemplu in acest sens, care sa demonstreze de ce este important sa faci SEO asa cum trebuie in cadrul magazinului tau online.

Cele mai importante platforme pentru ecommerce, sunt, asa cum am mai mentionat si cu alte ocazii, Shopify, WooComerce, Prestashop si Magento! Restul depinde de voi si cat de dedicati sunteti.

Leave a reply

0722 555 225
x

Utilizam cookie-uri pentru a va imbunatati experienta